טיפים לכתיבה ושדרוג קורות החיים | מרכז תעסוקה גולן

טיפים לכתיבה ושדרוג קורות החיים

דמיינו את עצמכם בסופר, עורכים קניות.

מה גורם לכם לבחור מוצר מסוים, שלא קניתם מעולם?  להוריד אותו מהמדף ולבחון אותו מקרוב? (האריזה, צבע וכו?)  ואיך זה קשור לנושא?

קורות החיים הם האריזה של המוצר שאתם מעוניינים למכור – אתם!

המעסיק הפוטנציאלי צריך להבחין במוצר שלכם על המדף הצפוף כלומר, בקורות החיים שלכם בתוך ערימה גדולה! כולם מתחרים בכם על התפקיד שאתם רוצים.

קורות חיים הם השלב הראשון בדרך לתפקיד הנחשק!

הם לא יבטיחו לכם את התפקיד, אבל קורות חיים כתובים היטב ישיגו לכם ראיון עבודה.

על כן, יש לערוך אותם כך שישקפו למעסיק באופן ברור את כישוריך, יכולותיך וניסיונך. ישנם סטנדרטים ברורים לכתיבה איכותית ומקצועית של קורות חיים, אך כל אחד יכול להתאים את קורות החיים כך שישווקו אותו בצורה הטובה ביותר.

 

דגשים כלליים:

1. כתיבה תמציתית וממוקדת: קורות החיים שלך יגיעו למעסיקים יחד עם קורות חיים נוספים רבים. קורות חיים ארוכים מדי לא ירשימו את המעסיק, אלא רק יקשו עליו לזהות את כישוריך ולאתר אותך מבין כל המועמדים. עשה כמיטב יכולתך לנסח את קורות החיים בצורה תמציתית וממוקדת.

2. התמקדות בעיקר: קורות החיים צריכים להכיל רק את הנתונים הרלוונטיים לעבודה/מקצוע אליהם את/ה מנסה להתקבל: ניסיון תעסוקתי, השכלה רלוונטית והכלים בהם את/ה שולט/ת (מחשב, שפות, רישיון וכו').

3. סדר וארגון: רצוי לא להעמיס ולהכביד על העין של המעסיק שיקרא את קורות החיים. יש לארגן את קורות החיים בצורה מסודרת וברורה, להשתמש בסוג כתב אחד, להדגיש כותרות וראשי פרקים. יש להימנע מהוספת קישוטים, עיטורים ותמונות.

4. שם ופורמט הקובץ של קורות החיים: שם הקובץ צריך להיות שמך המלא (לדוגמה: קורות חיים- ישראלה ישראלי). כך יוכל המעסיק לאתר את שמך בקלות רבה יותר ולזכור אותו. אין להשתמש בשמות כגון: "קורות חיים מעודכנים", "קורות חיים למשרה X" וכדומה.

מומלץ מאוד לשלוח למעסיק את קורות החיים כמסמך בפורמט  Word שליחת קורות החיים בפורמט אחר כגון: פורמט PDF  / JPG וכדומה עשוי לא להיפתח כהלכה אצל מעסיקים שעובדים עם תוכנות גיוס.

5. ביצוע הגהה: יש לוודא שקורות החיים כתובים נכון,  ללא שגיאות כתיב- חובה לבצע הגהה!

6. התאמת נוסח קורות החיים למשרה: חשוב מאוד להתאים בכל פעם את הניסוח בקורות החיים למשרה/לארגון אליו אתה פונה. כשמדובר בתפקיד ספציפי, חשוב וכדאי לברר מראש מה מחפשים, ולהדגיש את הניסיון הרלוונטי בקורות החיים. למשל:  אם נדרש ניסיון בעבודה מול ספקים ויש לכם, חשוב לציין זאת בבירור.

 

מבנה קלאסי קורות החיים:
1. פרטים אישיים: בסעיף זה יופיעו שמך המלא, דרכי התקשרות (טלפון ודואר אלקטרוני), כתובת מגורים, תאריך לידה, מספר ת.ז ומצב משפחתי.
2. תמצית: מטרת התמצית היא להדגיש בפני המעסיק את התאמתך לתפקיד, והיא כוללת שניים-שלושה משפטים, המראים את ההתאמה בין דרישות התפקיד לבין כישוריך. מומלץ לארגן בנקודות.
3. השכלה: יש לרשום את ההשכלה והקורסים הרלוונטיים למשרה אליה אתה מגיש מועמדות. הכתיבה מתבצעת בסדר כרונולוגי הפוך – מהתואר/קורס האחרון לראשון.

*במידה ואין השכלה רחבה מומלץ לשנות את הסדר ולציין קודם את הניסיון התעסוקתי ולאחריו את ההשכלה.
4. ניסיון תעסוקתי: הכתיבה מתבצעת בסדר כרונולוגי הפוך – מהתפקיד האחרון לראשון. לכל תפקיד שביצעת יש לכתוב תיאור תמציתי הכולל מספר סעיפים. יש להתייחס למשימות שביצעת ולתחומי האחריות שהיו לך. הכתיבה מתארת את התפקיד (ניהול צוות עובדים), ואינה נכתבת בגוף ראשון (ניהלתי צוות עובדים).
5. שירות צבאי / לאומי: יש לציין את השירות הצבאי/לאומי כסעיף בפני עצמו (ולא כחלק מהניסיון התעסוקתי).
פרטי השירות יתוארו כך: שנים, שם התפקיד, החייל ותיאור קצר של התפקיד.

6. מיומנויות/יישומי מחשב: בסעיף זה יש לכתוב את כל התוכנות הרלוונטיות למקצועך ולסביבה הממוחשבת בה נמצאת עבודתך. למשל: SAP, Priority, ERP, Office ועוד. ניתן לציין את רמת השליטה בכל תוכנה למשל: שליטה בתוכנות office -ברמה גבוהה.

7. שפות: בסעיף זה יש לכתוב את השפות בהן אתה שולט ואת רמת השליטה, למשל: עברית - שפת אם, אנגלית - רמה טובה, ספרדית - רמה בינונית.

8. כישורים אישיותיים/פעילויות חברתיות נוספות: לא חובה! בסעיף זה ניתן להדגיש את כישוריך האישיותיים הרלוונטיים לביצוע המשרה. למשל: בעל יכולות ניהול וארגון, בעל יכולת ראייה מערכתית וכדומה. בנוסף, ניתן לציין פעילויות התנדבותיות במקרים שזה רלוונטי לביצוע התפקיד ויכול לסייע לך להגיע לראיון הנכסף.

*מצורף קובץ - פורמט לכתיבת קורות חיים. הורידו אותו והשתמשו בו כבסיס.